Afval

Klik op de titel van het bericht om het hele bericht te lezen.

 • Asbest

  Asbest is een schadelijk materiaal. Als asbest afbrokkelt komen er kankerverwekkende stoffen vrij. Juist daarom zijn er voor het verwijderen van asbest regels vastgesteld. Wilt u asbest verwijderen in of rondom uw huis, zorg er dan voor dat u vooraf weet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen.

 • Groene en grijze container

  De kosten voor afval bestaan uit een vast tarief (2014: € 110,- per adres) en een tarief per kg afval (2014: € 0,21 per kg). Het vaste tarief betaalt u tegelijk met de andere heffingen/belastingen die u aan de gemeente betaalt.

 • De milieuboer

  Drankenkartons recyclen. Doet u al mee?

  Eerst schudden dan scheiden. Dat is de slogan van de campagne die de landelijke pilot drankenkartons ondersteunt. Tot 1 november a.s vindt het landelijk onderzoek naar de verschillende manieren voor het inzamelen en hergebruiken van drankenkartons plaats.

 • Milieustraat De Tweemat

  U kunt bij milieustraat 'De Tweemat' grof huishoudelijk afval (grof-, bouw- en sloopafval en groen afval) in vele soorten gescheiden aanbieden. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd.

 • Overige voorzieningen

  Hieronder volgt een overzicht wat u kunt doen met onder andere uw klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval.

 • Hinderlijke en schadelijke dieren

  U kunt in en om het huis te maken krijgen met verschillende hinderlijke en/of schadelijke dieren. Hieronder vindt u een overzicht:

Archief

Like

Adres gemeentehuis

Hoofdstraat 97
9861 AC Grootegast
Tel. : 14 0594
Tel.: 0594 - 69 57 95
Fax : 0594 - 61 40 29

Email: info@grootegast.nl 

Openingstijden

Digitale gemeentegids