Nieuws

Klik op de titel van het nieuwsbericht om het hele bericht te lezen.

 • Dag van nationale rouw

  (23-07-2014)

  Minister-president Rutte heeft vandaag,  woensdag 23 juli 2014, tot dag van nationale rouw verklaard. Vandaag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven.

 • Burgemeester Dijkstra overhandigt sleutel nieuwe woning Kroonsfeld

  (17-07-2014)

  Donderdagmiddag 17 juli heeft burgemeester Dijkstra symbolish een sleutel overhandigd aan Josefien Untied. Haar nieuwe twee-onder-één-kapwoning in Kroonsfeld in Oldekerk, werd vandaag opgeleverd.

 • Tijdelijke werkzaamheden op gaswinningslocatie Faan

  (16-07-2014)

  Binnenkort start de NAM met het aanvoeren van het benodigde materieel voor de winningslocatie aan de Fanerweg in Faan. Hierdoor zijn er meer transportbewegingen dan u gewend bent richting deze locatie.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis in de zomerperiode

  (02-07-2014)

  Van 7 juli tot en met 17 augustus gelden de volgende openingstijden van het Klant Contact Centrum (KCC) en het zorgloket:

  • maandag t/m vrijdag: 9:00-12:00 uur

  Voor aangiften burgerlijke stand, informatie bestemmingsplannen en de eerste inschrijving vanuit het buitenland, wordt u verzocht een afspraak te maken voor de dinsdag- of donderdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur. Maak een online afspraak via de website of bel +14 0594. Het gemeentehuis is tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.

 • Startschot scholenband 't Fundament en Dunalley Primary School

  (27-06-2014)

  Vrijdagochtend heeft burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast het startschot gegeven van de scholenband tussen CBS ’t Fundament uit Lutjegast en Dunalley Primary School uit Tasmanië. Om de start van de relatie te symboliseren heeft hij de leerlingen van ‘t Fundament een pen overhandigd. Raadslid Myra Eeken-Hermans gaf een presentatie over Tasmanië.

 • Debat 'Woonvisie Westerkwartier' in Kruisweg Marum

  (26-06-2014)

  In het kader van 'Woonvisie Westerkwartier' wordt 30 juni aanstaande een woondebat georganiseerd in de Kruisweg in Marum (13:00-16:30 uur). Het debat is bedoeld om professionele partijen en alle dorpsbelangenverenigingen aan het woord te laten over wonen in het Westerkwartier, omdat het van groot belang is dat naast onderzoek ook kennis en ervaring uit de praktijk een plek krijgt in de woonvisie. Tijdens het debat zullen belangrijke thema’s aan bod komen, zoals aantrekkelijk wonen, wonen en zorg, leefbaarheid en betaalbaarheid van wonen in het Westerkwartier.

 • De verandering in de zorg raakt iedereen

  (24-06-2014)

  U hebt misschien al gehoord of gelezen, dat de gemeenten er vanaf 1 januari 2015 extra zorg- en ondersteuningstaken bij krijgen. Taken die het rijk en de provincie overhevelen naar de gemeenten. Het gaat om taken op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn, opvoeding en jeugdzorg. Dat biedt kansen. Gemeenten kunnen de ondersteuning dichterbij organiseren, combineren en beter afstemmen op uw persoonlijke situatie. Het uitgangspunt daarbij is eigen kracht: we laten de regie zoveel mogelijk daar waar hij hoort, bij de inwoner en zijn of haar netwerk.

 • Dag van de reizigersvaccinaties op Groningen Airport Eelde

  (10-06-2014)

  Binnenkort op vakantie naar Kroatië, Egypte, Turkije of verder weg? Kom zaterdag 14 juni van 10:00 tot 16:00 uur naar Groningen Airport Eelde! De drie noordelijke GGD’en organiseren dan de dag van de reizigersvaccinatie.

 • Westerkwartier roept ouderen op tot toekomstbestendig maken van woning

  (02-06-2014)

  De Westerkwartiergemeenten gaan senioren erop attenderen hun woning veilig en toekomstbestendig te maken. Zij kunnen via de website www.huistest.nl nagaan of hun woning aangepast kan worden om er langer en veilig te kunnen wonen. Meestal maken relatief kleine ingrepen al een groot verschil.

 • Wijziging huisvuilroute

  (28-05-2014)

  Donderdag 29 mei is het Hemelvaartsdag en wordt uw container niet geleegd maar in plaats daarvan komt de huisvuilwagen op zaterdag 31 mei langs. Zet uw container om 7.00 uur aan de weg want het kan zijn dat een andere route wordt verreden.

 • Outdoor Kids Vakantieweek Grootegast 2014 van 7 t/m 11 juli

  (28-05-2014)

  Stichting Let’Sport, organiseert in opdracht van de gemeente Grootegast een midweek lang de Outdoor Kids Vakantieweek voor kinderen van 6 tot 13 jaar!

 • Tijdelijke vervanging raadslid

  (27-05-2014)

  Mevrouw Janet Bos-Wieringa (fractie ChristenUnie) uit Oldekerk zal in de periode 3 augustus tot en met 23 november haar werk als raadslid tijdelijk neerleggen in verband met haar zwangerschap.
  In de tijdelijke vacature is op grond van de Kieswet voorzien door de benoeming van de heer Jeroen Hoving uit Oldekerk als lid van de gemeenteraad.
   

 • Burgemeester Grootegast reikt de Abel Tasman Art Prize 2014 uit

  (20-05-2014)
  Winnares met de reischeque

  Op 24 april jl. heeft burgemeester Dijkstra van Grootegast de Abel Tasman Art Prize 2014 uitgereikt in het gemeentehuis van Grootegast. Deze kunstprijs bestaat een geheel verzorgde reis van drie weken naar Tasmanië (Australië).

 • Campina Open Boerderijdagen op 30 mei en 9 juni

  (19-05-2014)

  Op vrijdag 30 mei (dag na Hemelvaart) en op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) vinden de landelijke Campina Open Boerderijdagen voor de negende keer plaats. 

 • Website gemeente Grootegast mag logo Waarmerk Drempelvrij voeren!

  (28-04-2014)

  Waarmerk Drempelvrij

  3 April is de website van de gemeente Grootegast, getoetst op (en geslaagd voor) de webrichtlijnen! De website voldoet hiermee aan internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Voordelen van de webrichtlijnen zijn onder andere dat de website:

  • beter vindbaar is in zoekmachines
  • werkt op alle systemen
  • klantvriendelijk is
  • meer mensen bereikt
  • toegankelijk is voor alle bevolkingsgroepen.
 • Zes Koninklijke Onderscheidingen in Grootegast

  (28-04-2014)

  Burgemeester K.B. Dijkstra heeft vrijdag 25 april jl. zes Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan de volgende inwoners uit de gemeente.

 • Loopgroep Grootegast in het zonnetje gezet

  (28-04-2014)
  Afgelopen donderdag 24 april hebben de leden van Loopgroep Grootegast een nieuw shirt uit handen van Wethouder Kor de Wagt ontvangen. De gemeente Grootegast wil hiermee de loopsport extra onder de aandacht brengen en zal net als vorig jaar trainingen aan gaan bieden ter voorbereiding op de Olde Wierdeloop.
 • 156 inwoners uit 1995 krijgen deze week brief over donorregistratie

  (15-04-2014)

  Donor Ja of Nee: jij kiest toch liever zelf?

  In onze gemeente valt deze week bij 156 jongeren geboren in 1995 een brief van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op de mat. Deze brief bevat een oproep om de keuze te maken of ze wel of geen orgaandonor willen worden en om deze keuze vast te leggen in het Donorregister. De gemeente Grootegast ondersteunt deze oproep van de minister. Want Nederland heeft meer orgaandonoren nodig.

 • Zo zit het met de OZB

  (26-03-2014)

  Eind februari heeft u de belastingaanslag voor 2014 ontvangen. Op deze aanslag staat ook de nieuwe WOZ-waarde met als peildatum 1 januari 2013 vermeld. We hebben u gevraagd om ons te bellen wanneer u vragen heeft over de WOZ-waarde. We zijn nu een paar weken verder en zijn heel tevreden over het aantal telefoontjes dat we krijgen. We merken tijdens zo'n gesprek dat het vaak niet helder is hoe die waarde tot stand komt. Onze toelichting geeft meestal de gevraagde duidelijkheid. Maar we komen ook wel eens met elkaar tot de conclusie dat er een bijstelling van deze waarde moet plaatsvinden. Daar komen we meestal wel uit of we leggen dit voor aan onze taxateur.

 • Stem mee voor de Abel Tasman Art Prize publieksprijs!

  (26-03-2014)

  Het afgelopen jaar is er door de gemeente Grootegast een unieke kunstwedstrijd voor jongeren uit de regio georganiseerd: de Abel Tasman Art Prize wedstrijd. Leerlingen van het voortgezet onderwijs en het MBO hebben voor deze wedstrijd de mooiste kunstwerken gemaakt rondom het thema ‘Omkeren’. De winnaar van deze prijs krijgt namelijk een geheel verzorgde reis van ongeveer drie weken naar Tasmanië (Australië)!

 • Coalitieakkoord CDA, ChristenUnie en PvdA eerste van Nederland

  (26-03-2014)
 • Uitslagen gemeenteraadsverkiezing gemeente Grootegast

  (21-03-2014)

  De officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezing is door het Centraal Stembureau vastgesteld op vrijdag 21 maart 2014 om 10.00 uur tijdens een openbare zitting in het gemeentehuis.

 • Iep verwijderd van Marktplein

  (17-03-2014)

  De boom op het Marktplein in Grootegast, ter hoogte van de bibliotheek, is maandagochtend verwijderd. De gemeente heeft dat gedaan op verzoek van de Handelsvereniging. Hierdoor kunnen op het Marktplein onder andere meer kermisattracties op het plein terecht.

 • Lawaaiactie voor kinderen met een handicap in Afrika

  (13-03-2014)

  Op donderdag13 maart trekken leerlingen van basisscholen Het Kompas in Opende en de Remmelt Booy-school in Doezum aan de bel. Samen met 132.000 leerlingen van 558 basisscholen vragen zij aandacht voor kinderen met een handicap in Afrika. Want voor hen is naar school gaan niet vanzelfsprekend.

 • Lees de verkiezingskrant ook online

  (12-03-2014)
 • Vooraankondiging Outdoor Kids Vakantieweek 2014

  (10-03-2014)
  huis voor de sport Groningen. Blijf Bewegen!

  De gemeente Grootegast organiseert in samenwerking met St. Let’Sport en Huis voor de Sport Groningen de 4de editie van de Outdoor Kids Vakantieweek. Inderdaad, de 4de keer alweer!

 • Goede prestaties afvalscheiding gemeenten Grootegast, Leek en Marum

  (05-03-2014)

  De gemeenten Grootegast, Leek en Marum werken als het gaat om afval samen binnen de Reinigingscommissie Westerkwartier. De commissie zet zich onder andere in om zoveel mogelijk afval aan de bron (bij u thuis) te scheiden en natuurlijk speelt daarbij de milieuboer een belangrijke rol. 

 • Vanaf 1 maart nieuwe openingstijden KCC mét en zonder afspraak

  (27-02-2014)

  Per 1 maart heeft het KlantContactCentrum nieuwe openingstijden. Vanaf die datum moet voor enkele zaken een afspraak worden gemaakt.

 • Verdien zorgkosten terug via uw belastingaangifte

  (26-02-2014)

  Chronisch zieken en gehandicapten maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld zorg, hulpmiddelen of woningaanpassingen. Gelukkig zijn die kosten voor een groot deel  aftrekbaar via de belastingen. Op de website www.meerkosten.nl van Ieder(in) kunt u precies zien hoe u dat moet aanpakken. U kunt ook de brochure Belastingvoordeel 2013 bestellen.

 • Paspoort twee keer zo lang geldig, ID-kaart zonder vingerafdrukken

  (26-02-2014)

  Vanaf maandag 20 januari 2014 worden er geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort worden dan nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier. 

 • Gemeentelijke belastingaanslag 2014 en WOZ-beschikking

  (25-02-2014)

  Eind februari 2014 krijgt u de gemeentelijke belastingaanslag 2014 mét daarop vermeld de nieuwe WOZ-waarde per waardepeildatum 1 januari 2013.

 • Bekendmakingen nu ook in dorpshuizen te raadplegen

  (03-02-2014)

  Vanaf deze week zijn de bekendmakingen van de gemeente Grootegast ook te raadplegen in het dorpshuis of een andere locatie in één van de zeven kernen van onze gemeente.

 • Archivering gemeentewebsite van start

  (08-01-2014)

  Vanaf nu is het mogelijk de website van de gemeente Grootegast met terugwerkende kracht te raadplegen. De gemeente laat via Archiefweb.eu haar website archiveren. Zo wordt voldaan aan de archiefwet.

 • Wie werden allemaal onderscheiden met de Abel Tasman Erepenning?

  (08-01-2014)

  Dinsdagavond kregen Jörgen Goos en Gea Tjoelker tijdens de nieuwjaarsreceptie van burgemeester Dijkstra de Abel Tasman Erepenning uitgereikt. De reden hiervoor was hun inspanning als ambassadeurs van Niekerk, Oldekerk en Faan, waarmee de titel 'Het Leukste Dorp van Groningen' werd behaald. Maar wat is de Tasmanpenning en wie gingen Jörgen en Gea voor?

 • Diftargegevens niet op te vragen

  (24-12-2013)

  Door een storing in het internetverkeer vanuit de gemeente Leek zijn de Diftargegevens momenteel niet op te vragen...
  Als u zich aanmeldt met DigiD krijgt u de tekst 'Onbekende gebruiker' te zien. Dit is een gevolg van de storing. De storing houdt in dat de Diftarbestanden niet naar internet zijn verstuurd. We zijn bezig de storing op te lossen en houden u op de hoogte van de vorderingen.
  Excuses voor het eventuele ongemak.

 • Vrijwilligersprijs 2013 naar vrijwilligers dorpshuis Lutjegast

  (26-11-2013)

  Het vrijwilligersteam van dorpshuis 't Kompas in Lutjegast heeft de vrijwilligersprijs 2013 in de wacht gesleept. Vrijdagavond kregen de Lutjegasters tijdens het vrijwilligersfeest een cheque van €500,- uitgereikt door burgemeester Dijkstra.

 • Grootegast wederom #1 twittergemeente van Groningen

  (25-11-2013)

  Voor de tweede keer op rij is de gemeente Grootegast de best twitterende gemeente van de provincie Groningen geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Verschuren Advies dat maandag openbaar werd.

 • Geen spoedaanvragen reisdocumenten mogelijk op 14 november

  (13-11-2013)

  Op donderdag 14 november wordt ons reisdocumentensysteem  voor paspoorten en identiteitskaarten vervangen. Om die reden is het niet mogelijk om aanstaande aanstaande donderdag spoedaanvragen te verzenden. Aanvragen via de normale procedure is wel gewoon mogelijk.

 • Presentatie scholenbouw Opende

  (29-10-2013)

  In Opende gaan Christelijke Daltonbasisschool 'De Klister' en openbare basisschool 'Het Kompas' samen gebruikmaken van één nieuw schoolgebouw aan de Verbindingsweg.

 • Commercial Grootegast vanaf nu te zien!

  (07-10-2013)

  Zaterdagavond is de gemeentecommercial van Grootegast in het BaronTheater in première gegaan. De commercial laat de schoonheid van de gemeente Grootegast zien aan de hand van verschillende korte scènes op bijzondere locaties.

 • Veiligheidscampagne ‘Je hebt meer in huis dan je denkt!’ van start

  (23-09-2013)

  Je hebt meer in huis dan je denkt! Dat is ook dit keer de pay-off van de regionale veiligheidscampagne die van 23 september tot en met 23 december plaatsvindt.

 • Gemeente Grootegast gaat misbruik gehandicaptenparkeerkaarten tegen

  (17-09-2013)
  Gehandicaptenparkeerkaart

  Vanaf 1 juli registreert gemeente Grootegast de gehandicaptenparkeerkaarten die het aan zijn inwoners afgeeft in een landelijk register. Met die stap bindt gemeente Grootegast de strijd aan tegen diefstal en misbruik van gehandicaptenparkeerkaarten.

 • Opgelet: modder op de weg!

  (13-09-2013)

  Het is volop oogsttijd. Na de aardappels gaan nu ook de bieten uit de grond en op transport. Dat betekent dat u rekening moet houden met modder op de weg en dus met gladheid. Vooral nu de dagen korter en het weer natter wordt, kan modder zorgen voor gevaarlijke situaties.

 • Loopgroep Grootegast

  (03-09-2013)

  Lijkt het je leuk om te gaan hardlopen, of als je al hardloopt, nog beter te gaan rennen? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst die op woensdag 11 september om 20.00 uur wordt gehouden in Grootegast (excacte locatie wordt nog bekend gemaakt).

 • Keuringsleeftijd rijbewijs per 2014 van 70 naar 75 jaar

  (26-08-2013)
  Rijbewijs (achterkant)

  Wat betekent dat?

  De keuringsleeftijd voor automobilisten en motorrijders gaat per 1 januari 2014 van 70 naar 75 jaar.
  Als uw rijbewijs verloopt in 2014, is het belangrijk om te weten wanneer het rijbewijs verloopt.

 • Brand in het pand Hoofdstraat 21a te Grootegast

  (22-08-2013)

  Voor radio en tvNoord en in het Dagblad van het Noorden is aandacht geschonken aan de brand in het garagebedrijf van Jagersma te Grootegast. De suggestie werd gewekt dat de gemeente geweten zou hebben van de illegale bewoning. En ook zou de burgemeester de brandweer een zwijgplicht hebben opgelegd.

 • Gemeenten en schoolbesturen Westerkwartier stellen huisvestingsplan onderwijs op

  (31-05-2013)

  In het Westerkwartier werken de vier colleges en de schoolbesturen samen aan een Regionaal integraal huisvestingsplan onderwijs (RIHP).

 • Aanmelden voor audities kan nog!

  (22-05-2013)

  De Streekkrant, Foto Zuiderveld, Kapsalon Kreatief, het BaronTheater, filmmaker Gert Jaap Wiegers en de gemeente organiseren zaterdag a.s. audities voor een kwalitatieve gemeentecommercial (ca. 3 minuten) van de gemeente Grootegast. Hierbij zijn we op zoek naar acteurs die passen bij bepaalde scènes die zijn geschreven. Mannen, vrouwen, jong, oud; iedereen is welkom.

 • DigiD is beperkt bereikbaar vanwege terugkerende DDoS-aanvallen

  (26-04-2013)
  DigiD

  Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op de website van DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

  Ervaringen van eerdere aanvallen op andere organisaties leren dat nieuwe aanvallen en daarmee gepaard gaande tijdelijke verstoringen niet uitgesloten kunnen worden. Er is geen sprake van een inbraak op het systeem van DigiD, dus uw persoonlijke gegevens blijven geheim.

 • Grootegaster raad met inwoners in gesprek over herindeling

  (10-04-2013)

  De gemeenteraad van Grootegast nodigt bewoners uit om in gesprek te gaan over de plannen voor gemeentelijke herindeling. Maandag 22 april aanstaande zal in De Rotonde in Niekerk een bijeenkomst plaatsvinden om te praten over de vorming van de gemeente Westerkwartier.

 • Gratis compost voor inwoners Grootegast, Leek en Marum

  (19-03-2013)

  Op zaterdag 23 maart wordt landelijke een compostactie gehouden. Huishoudens kunnen dan drie zakken compost krijgen.
  De gemeenten Grootegast, Leek en Marum hebben besloten niet aan deze actie deel te nemen. Inwoners van deze gemeenten kunnen namelijk het hele jaar door gratis compost krijgen op de Milieustraat uiteraard zo lang de voorraad strekt.

 • Het gemeentenieuws van week 10

  (05-03-2013)
  de Streekkrant

  De gemeente Grootegast heeft een wekelijkse rubriek in De Streekkrant. In de gemeentepagina leest u over de gemeenteraad, officiële bekendmakingen, nieuws en meer.

 • Het gemeentenieuws van week 8

  (19-02-2013)
  De Streekkrant

  De gemeente Grootegast heeft een wekelijkse rubriek in De Streekkrant. In de gemeentepagina leest u over de gemeenteraad, officiële bekendmakingen, nieuws en meer.

 • Proef met mechanisch kappen binnenkort van start

  (15-02-2013)
  Boom

  Om te zorgen dat de houtsingels hun waarde behouden is goed onderhoud noodzakelijk. Dit kan op verschillende manieren; onder meer via periodieke dunning. Dit is een vrij kostbare oplossing. Machinaal afzetten is een goedkopere, maar niet minder aantrekkelijke manier van onderhoud. Landschapsbeheer Groningen en Boer & Natuur ZWK starten in de gemeente Grootegast een proef met deze nieuwe mechanische methode.

Archief

Like

Adres gemeentehuis

Hoofdstraat 97
9861 AC Grootegast
Tel. : 14 0594
Tel.: 0594 - 69 57 95
Fax : 0594 - 61 40 29

Email: info@grootegast.nl 

Openingstijden

Digitale gemeentegids