Koningsmatch in het gemeentehuis van Grootegast

RSS
Dit item is verlopen op 30-04-2017.

Op woensdag 26 april, de dag voor Koningsdag, vindt in de raadzaal van het gemeentehuis in Grootegast een 'Koningsmatch' plaats. Twintig jeugdschakers en -schaaksters uit de gemeente Grootegast krijgen dan de kans om het op deze bijzondere plek in een schaaksimultaan op te nemen tegen Huub van der Logt van schaakclub 'Schaak maar raak!'. De officiƫle opening zal worden verricht door wethouder Elly Pastoor.

Schaakspel onder de aandacht brengen bij de jeugd

Deze schaaksimultaan is een initiatief van 'Schaak maar raak!' in samenwerking met de gemeente Grootegast. Het doel is het schaakspel onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Schaken populier bij beroemde sporters

Schaken is erg populair bij beroemde sporters. Zo spelen bijvoorbeeld David Hamilton (Formule 1), Josep Guardiola (ex-voetballer en nu trainer van Barcelona), Boris Becker (tennis), Novak Djokovic (tennis) en Edgar Davids (voetbal) regelmatig een partijtje schaak.

Schaakclub voor jeugdschakers

In de gemeente Grootegast is nu ook een aparte schaakclub voor jeugdschakers. Deze jeugdschaakclub speelt iedere dinsdagavond van 18.30 - 20.00 uur in het gebouw van CBS Rehoboth te Oldekerk. Informatie over deze jeugdschaakclub, schoolschaken en andere schaak gerelateerde onderwerpen kan verkregen worden bij Huub van der Logt, huub@schaakmaarraak.nlStuur een e-mail.

Top